Hoopers

 • vanaf 6 maanden
 • Zondag en Maandag
 • 4 lessen
 • ca 30 minuten
 • 80.-

Wat is Hoopers?

Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen.

Van de hond wordt veel denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Van de handler wordt ook veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. En dat betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een hele leuke actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond(en).

Geschikt voor…

Hoopers is dus geschikt voor een zeer brede doelgroep.

 • Het is een volwaardige opzichzelfstaande sport geschikt voor bijna alle honden.
 • Het bevordert de samenwerking en binding met de handler.
 • Het brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt.
 • De handler wordt bewuster van de eigen lichaamstaal.
 • Het kan dienen als voorbereiding op een andere sport.
 • Honden die fysiek minder belastbaar zijn, kunnen alsnog een leuke sport beoefenen.

En Hoopers is ook goed te combineren met andere sporten, omdat dit niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt dit een sport voor honden van alle leeftijden.

Hindernissen

De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. De hond springt dus niet en er zijn geen hoogte hindernissen in deze sport aanwezig. De lijnen die de hond loopt zijn vloeiend, dus zonder scherpe draaibewegingen.

 • Hoopers: Halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt.
 • Tunnels: Er worden tunnels van diverse afmetingen gebruikt waar de hond doorheen loopt.
 • Tonnen: Obstakels waar de hond omheen loopt.

Wat is het doel?

Allereerst worden de basisvaardigheden aangeleerd. Alle vaardigheden worden positief aangeleerd, omdat de hond uiteindelijk een parcours zelfstandig dient af te leggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

Uiteindelijk kunnen de aangeleerde vaardigheden om de hindernissen te nemen worden gekoppeld in een parcours. Dan wordt er voor de hond een positie aangegeven, waar vanuit de hond dient te starten en een vaste positie voor de handler, die de hond vanuit die positie over het parcours dirigeert met stem- en handaanwijzingen.

Hoopers voor beginners

Tijdens Hoopers voor beginners  gaan we beginnen met het aanleren van de toestellen. Dit zijn de hoops, tonnen, tunnel en hekjes, hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een grond target.

Het is echt teamwork, de honden gaan leren met aanwijzingen van de handler zelfstandig de toestellen te nemen. Hierbij moet je denken aan lichaam- en stemaanwijzingen. Zodra de honden bekend zijn met de verschillende toestellen gaan we deze combineren. Ook zal er tijdens de Hoopers voor beginners een begin gemaakt worden met verschillende stuuroefeningen. Een mooie start om alvast te proeven van de hoopersport.

Be the most interesting human your dog has ever met!

 

Wie is Mellanie Stoker?

Mijn naam is Mellanie, en mijn maatje is Charlie een Dalmatiër van inmiddels 9 jaar oud. Sinds 2013 ben ik actief in de wereld van honden training. Eigenlijk door mijn eigen hond Charlie ben ik in de opleiding tot Kynologisch instructeur gerold. Ik wilde hem beter leren begrijpen en ben daardoor gestart met deel 1 van de opleiding. Dit vond ik zo interessant dat ik de hele opleiding ben gaan volgen.

Mijn diploma Kynologisch instructeur heb ik behaald op de Martin Gaus Academie. Naast Kynologisch instructeur ben ik ook agility, hooper (opleiding voltooid bij Nadat-Hoopers Nederland) en hondenfitness instructeur.

Mijn passie ligt bij de hondensport, het is  heerlijk om iets met je hond te gaan ondernemen en als team samen te werken! Dit wil ik de eigenaren die ik in de les krijg ook altijd meegeven, ga iets doen waar jullie beide veel plezier in hebben en waarin jullie samen kunnen groeien om zo een nog beter team te worden! Dat kan natuurlijk van alles zijn.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat het belangrijk is om je hond fysiek voor te bereiden om de kans op een blessure enorm te verkleinen. Zo is eigenlijk mijn bedrijfje “Hond in Beweging” ontstaan, waar de focus vooral ligt op hondenfitness en Hoopers.

Hoopers is een vrij jonge sport die inmiddels al heel veel terrein in Nederland heeft gewonnen. Het is een super leuke sport die heel toegankelijk is voor allerlei verschillende honden, groot, klein, jong en oud.

Ik heb ook ontzettend veel zin om bij Van Vuuren hondentrainingen jullie kennis te laten maken met deze superleuke sport!

Wie weet zie ik jullie snel!

 

 

Beschikbaarheid & Agenda